Adik Nuraura Diah


Adik Nuraura Diah Pulih Sepenuhnya Tanpa Berjumpa Pakar

Bayi ini iaitu Adik Nuraura Diah selepas 3 hari dilahirkan, saya tidak pasti kenapa seluruh badannya dari muka sehingga ke badan tumbuh bintik-bintik merah dan bernanah. Kami bawa adik Nuraura Diah ke klinik tapi klinik minta dibawa ke hospital. Namun ibu kepada bayi ini enggan dan keberatan baginya untuk dibawa jumpa yang pakar. Syukur saya adalah salah seorang ahli isralife dan kami ikhtiar untuk memandikan bayi menggunakan Golden Tsamarat. Kemudian saya meminta ibu dan bayinya untuk amalkan minum Tsamarat Extract dan disapukan Tsamarat ke seluruh badan bayinya. Syukur alhamdulillah tanpa ke hospital, asbab produk Isra'life ini dapat menyembuhkan anak buah saya hanya dalam seminggu.

Puan Noridah


Kaki Puan Noridah Mula Tumbuh Daging Akibat Kencing Manis

Selepas 2 minggu kakinya dipotong, semalam bersamaan 3/1/18 Puan Noridah memang ada temujanji dengan doktor hospital Sg Buloh. Ada seorang doktor ni memang mengambil 3 pesakit yang mana luka operate di kaki agak besar. Sebelum Puan Noridah keluar hospital selepas menjalani operate kaki tempoh hari. Doktor ada mencadangkan supaya menggunakan sejenis cream, yang mana isi kandungan terdiri daripada madu dan lidah buaya (Aloe Vera).Daripada ketiga-tiga pesakit ini luka Puan Noridah yang paling sempurna, tidak berbau, tidak bernanah dan banyak daging yang tumbuh. Doktor menyangkakan selama 2 minggu ini Puan Noridah menggunakan cream yang dicadangkannya. Sedangkan setiap kali selepas spa kaki, saya akan menggunakan Tsamarat dan akhir-akhir ni kami tambah dengan Gelium Sufia sekali. Doktor cukup berpuas hati di atas perkembangan kaki Puan Noridah sehingga beliau ingin memberi Puan Noridah sumbangan atau sagu hati kerana menggunakan cream yang dicadangknya itu. Beliau sanggup ziarah ke rumah Puan Noridah pada 8/1/18 pada masa yang sama kata beliau ingin ke hospital Tanjung Karang.Kemungkinan beliau ingin jadikan Puan Noridah sebagai testimoni cream beliau. Di spa, kami cuma cadangkan setiap kali selepas spa, gunakan Tsamarat dan Gelium Sufia di kawasan luka sebelum balut.

Puan Faridah


Bapa Puan Faridah Beransur Pulih Kanser Usus Tahap 3

"Kak Bad, Idah nak order Tsamarat Extract sebab ayah dah tak sabar nak minum Tsamarat lagi. Hehehe, ayah cakap badan dia alhamdulillah syukur dah okay sangat lepas minum jus Tsamarat Extract. Ayah Idah disahkan menghidap kanser usus tahap 3, sebelum ini ayah selalu buang air besar dan air kecil berdarah. Lepas jeee mengamalkan jus Tsamarat, ayah rasa lain macam. Alhamdulillah pembuangan air besar dan pembuangan air kecil dah kembali normal. Alhamdulillah syukur sangat sangat ke hadrat Illahi. Semoga ayah diberi kesembuhan sepenuhnya dan kekal bertenaga bersama Tsamarat Extract. Amin". - Puan Faridah Bte Ramlee

Puan Ila Salmi

Pontian, Johor


Tapak Kaki Puan Ila Salmi Bertulang Kerana Menghidapi Kencing Manis

Puan Ila pada asalnya mengalami kaki bertulang yang bengkak dan kemudian mengelembung. Kak-Ila-1Beliau terkejut setelah dimaklumkan doktor yang beliau menghidap kencing manis yang tinggi dan bahagian mengelembung di kaki harus dibedah dan dibuang. Selepas pembedahan, banyak daging di kaki sehingga buku lali yang dibuang sehingga kelihatan tulangnya.Kak-Ila-5Puan Ila kemudiannya diperkenalkan dengan Tsamarat dan kakinya disapu dan dicuci dengan Tsamarat setiap hari.Alhamdulillah selepas 3 bulan daging di kaki Puan Ila sudah tumbuh segar dan membaluti tulang-tulangnya. Kak-Ila-8Keadaan terkini daging bewarna merah terang tumbuh dengan baik sekali. Kulit pun sudah mula tumbuh dan menutupi daging-dagingnya bermula dari bahagian tepi. Pada waktu yang sama ini Kak Ila hanya mengamalkan jus Tsamarat dan membuat sapuan di kakinya dengan menggunakan Gelium Sufia. Alhamdulillah, nampak memberi kesan setelah 20 minit sahaja. Kak-Ila-9Kak Ila giat menyebarkan kebaikan produk keluaran Isra'Life yang tak dapat disangkalkan lagi kerana testimoni dari dirinya sendiri.Kak-Ila-11

Encik Khairullah


Luka Dalam En Khairullah Menjadi Pulih Setelah Amalkan Jus Tsamarat

Khairullah Abd Razak mengalami luka yang dalam sehingga kelihatan bernanah. En Khairullah tidak pernah mengalami apa-apa penyakit diabetis En Khairullah Mengalami Luka Dalam Diabetisnamun akibat gigitan nyamuk telah menyebabkan luka yang dalam.En Khairullah mengatakan darah beku yang ada di luka menyebabkan darah baru tidak dapat keluar. Ianya semakin membesar dan merebak sehingga 2 bulan.En Khairullah Mengalami Luka DalamKemudian En Khairullah pergi melakukan operation untuk buang luka tersebut. Ramai yang bertanya kepadanya sama ada menghidap penyakit diabetis atau tak. Namun, hakikatnya beliau katakan tak menghidap penyakit tersebut.Setelah En Khairullah melakukan pembedahan lukanya masih tidak pulih bahkan semakin teruk lukanya. En Khairullah Luka Dalam Digigit NyamukSelepas beliau menceritakan perihalnya kepada ibu mertuanya, ibu mertuanya mengesyorkan mengambil jus tsamarat kerana menurut beliau ibu mertuanya pulih daripada sakit sendi di lutut selepas mengamalkan jus tsamarat.Selepas En Khairullah mengamalkan jus Tsamarat selama seminggu beliau pergi ke hospital untuk cuci lukanya. En Khairullah Mengalami Luka Dalam Gigitan NyamukAlhamdulillah beliau katakan lukanya sudah kering dan tumbuh kulit di sekeliling luka.Beliau pun tidak menggunakan tongkat lagi untuk berjalan.  

Adik Huzaifah

Pahang


Adik Muhammad Huzaifah Beransur Sembuh Penyakit Eczema

Adik Huzaifah menghidapi penyakit Eczema. Penyakit yang telah dihidapinya menyebabkan berita akan keadaannya tersebar melalui kerataan Sembuh Daripada Penyakit Eczema 3akhbar dan social media.Susulan dari itu, ramai pihak tampil memberikan bantuan kepada adik Huzaifah untuk meringankan beban deritanya.Tahniah Buat Insan Hebat. DM SERIJAYA kerana telah menjejaki Adik Hudzaifah Anak kepada Tuan Ahmad Safawi demi berkongsi & membantu Adik Hudzaifah merawat masalah adik ini.Adik-Muhammad-Hudzaifah-7Adik-Muhammad-Hudzaifah-3

Hafizi Ahmad

Batu Pahat, Johor


Hafizi Ahmad Menghidap Penyakit Kanser Darah dan Tulang Sum-sum

Pada bulan Disember 2015 Hafizi Ahmad disahkan menghidap penyakit KANSER DARAH dan TULANG SUM SUM. Selama sebulan Hafizi Ahmad terlantar di Hospital Sultanah Aminah JB.Hafizi Ahmad hanya menggunakan tiub dan bag kencing serta memakai pampers kerana tidak boleh bergerak mahupun berjalan.Hafizi-Ahmad-Kanser-DarahDoktor Pakar mengesahkan bahawa kanser Hafizi Ahmad tiada harapan untuk pulih sepenuhnya. Pada 31 Disember 2015 Hafizi Ahmad telah dibenarkan pulang namun keadaan masih serupa tidak boleh bergerak dan berjalan.Tetapi pada satu hari, ada seorang rakan datang ke rumah dengan membawa sebotol jus TSAMARAT EXTRACT. Rakannya telah syorkan Hafizi Ahmad supaya amalkan jus Tsamarat.Alhamdulillah, memang ajaib! Setelah 2 minggu Hafizi Ahmad minum jus Tsmarat, beliau ke Hospital Batu Pahat kerana ada temujanji dengan doktor pakar. Darahnya diuji, hasil ujian tersebut peratus kansernya telah turun daripada 80% ke 25% . Alhamdulillah syukur.Tetapi !! Ada lagi KEAJIABAN yang berlaku selepas sebulan! Hafizi Ahmad mampu berdiri tanpa bantuan dan berjalan tanpa kerusi roda lagi. Alhamdulillah, kini beliau telah sihat bertenaga. Syukur dipertemukan dengan jus AJAIB, TSAMARAT EXTRACT.Selain itu, testimoni beliau sewaktu beliau dalam keadaan sihat boleh dilihat melalui pautan di sini: "Temu bual Encik Hafizi Ahmad"

Ranishah Binti Ramli

Kunak, Sabah


Anak Murid cikgu Rusyaidi, Ranishah Binti Ramli Pulih Diganggu Makhluk Halus

Bulan November 2016, anak murid cikgu Rusyaidi, adik Ranishah Binti Ramli murid tahun 4 diganggu makhluk halus. Selepas ambil wudhuk diminta melaungkan azan. Kesakitan adik Ranishah ini dapat dirasakan apabila dibacakn surah al-Fatihah, ayat kursi, 3 qul, dan doa nabi Yunus. Sambil diminta dan dipaksa adik Ranishah ini untuk baca namun ada beberapa ayat tidak dapat dan mampu dibaca. Kesakitannya dapat dilihat sendiri dan matanya kelihatan menderita.Alhamdulillah, adik Ranishah menurut kata untuk melawan makhluk halus dan ikut bacaan yang dibacakan. Anak-anak murid yang bagus tajwidnya kami panggil suruh berwudhuk dan baca surah Yassin di sisinya. Alhamdulillah, adik Ranishah ini yang diganggu diberi minum dan disapukan seluruh muka & kepala dengan Tsamarat Extract. Selepas itu, adik Ranishah menunjukkan kesan ada muntah sedikit. Setelah dia stabil, kami menyuruhnya mengambil wudhuk dan baca surah Yaasin untuk diri sndiri. Adik Ranishah ini memang jenis baik, periang dan peramah.

Adik Nur Elysa Sofea


Adik Nur Elysa Tersiram Air Panas

Adik Nur Elysa Sofea bte Mohd Suffian tersiram air panas secara tidak sengaja di bahagian perut . Ibu jadi panik terus siram Tsamarat Extract yang sudah sedia ada di rumah.Kemudian adik Elysa terus dibawa ke hospital. Di hospital doktor pun terkejut sebab tiada kesan gelembung berlaku di bahagian perut malah bertanya sapu apa sebelum ke hospital. Selama dirawat dihospital, tsamarat tetap diambil utk diminum dan dibuat sapuan. Alhamdulillah Tsamarat Extract benar-benar membantu sehingga Adik Elysa pulih.

Rakan Siti Hujaimah


Rakan Siti Hujaimah Mengalami Senggugut Ketika Cyst

Rakan Siti Hujaimah menghadapi penyakit Cyst memang memeritkan. Sentiasa merasa sakit di bahagian bawah perut. Sakit senggugut akibat kitaran haid, cyst atau fibroid. Testimoni pesakit rakan Siti Hujaimah menggunakan LENTIX Miracle Qeulim untuk membantu beliau melegakan sakit yang dialaminya. Alhamdulillah digabungkan dengan Tsamarat Extract dan Niecea Collagen beliau telah pulih daripada Cyst.

Pakcik Jamal


Pakcik Jamal Mengalami Tapak Kaki Merekah

Pakcik Jamal berumur 60 tahun, menghidapi penyakit kencing manis dan badan rasa lemah. Beliau disaran menggunakan Tsamarat Extract dengan cara minum dan membuat sapuan. Kemudian mencuci kakinya dengan sabun Golden Tsamarat. Alhamdulilah tidak sampai sebulan sudah nampak kesan perubahan dan kesembuhan di kaki beliau.

Encik Maarof Ahmad


Encik Maarof Ahmad Mengalami Ibu Jari Kaki Berlubang Kencing Manis

Encik Maarof Ahmad menghidap penyakit kencing manis yang menyebabkan daging di jari-jari kakinya membusuk dan berlubang. Alhamdulillah setelah disapu dengan Golden Tsamarat dan minum Tsamarat Extract kakinya kembali pulih.

Encik Mardin Omar

Sandakan, Sabah


Encik Mardin Omar Mengalami Masalah Penglihatan

Encik Mardin Omar mengalami masalah mata selama 8 tahun. Setelah dititiskan dengan Tsamarat sebagai perubatan harian kini beliau sudah boleh melihat. Isteri beliau pun terkejut!! Keadaan retina mata En. Mardin Omar yang rosak teruk. Alhamdulillah kini beliau sudah boleh melihat semula.Encik Mardin Omar (2) Encik Mardin Omar (3)

Encik Khairuddin

Pontian, Johor


Encik Khairuddin Kanser Otak Tahap 4

Nama saya Khairuddin. Saya suami kepada Puteh Kamariah Abdullah. Saya bekas pesakit kanser tahap 4. Selain dari itu jantung saya juga bermasalah kesan dari rawatan radioterapi yg pernah saya buat. Hempedu saya juga pecah dan jantung saya pernah dijangkiti kuman akibat dari hempedu yg pecah.Sel kanser dari otak juga telah merayap ketulang belakang. Doktor pernah sahkan hidup saya 20% dan 80% lagi saya tak mampu bertahan.Tapi doktor bukan tuhan. Di saat kritikal seperti itu isteri jadi pembakar semangat untuk terus berjuang demi anak-anak yang masih perlukan perhatian. Alhamdulillah saya dipertemukan dengan TSAMARAT. Saat mula minum kesihatan semakin merosot dan hampir putus asa. Namun isteri tetap berkeras untuk teruskan. Semakin lama tenaga semakin pulih, tahap kesihatan smakin meningkat. Rupanya itu hanya tindakbalas dari TSAMARAT. Kini, saya semakin pulih berkat kesabaran isteri menjaga. Bagi mereka yg baru mencuba TSAMARAT, jangan takut. TSAMARAT bukan ubat, tiada bahan kimia, hanya jus buah-buahan. Percayalah..KUASA PENYEMBUH adalah di tgn ALLAH S.W.T.

Muhammad Syafiq

Segamat, Johor


Adik Muhammad Syafiq Mengalami Ruam Kulit di Wajahnya

Adik Muhammad Syafiq menghidap ruam kulit di wajahnya. Setelah menggunakan Golden Tsamarat dan Tsamarat Extract.Dua produk yang digunakan pun tak habis dan ambil masa hampir 2 minggu sahaja. Tsamarat Extract diberi hanya 1 sudu kecil sahaja sehari. Alhamdulillah dah pulih selepas 2 minggu.

Adik Risya

Tawau, Sabah


Adik Risya Menghidapi Jantung Berlubang

Adik Risya disahkan menghidap jantung berlubang sejak berumur 1 bulan. Kemudian temujanji dengan doktor dilakukan setiap 3 bulan. Adik Risya memiliki 2 lubang di jantung dengan satu bersaiz kecil dan satu lagi bersaiz sederhana.Keadaan lubang di jantungnya tetap tidak berubah sehingga beliau berumur 2 tahun. 'Scan' yang terakhir dilakukan pada bulan Julai 2014 doktor memaklumkan saiz lubang masih tidak berubah. Pada bulan November 2014 ibunya telah mula memberikan makan Tsamarat Extract secara berterusan.Alhamdulillah, alangkah terkejutnya ibu beliau apabila 'scan' terbaru yang dibuat pada 1 April 2015 tempoh hari (sudah berumur 2 tahun 8 bulan), doktor mengesahkan lubang di jantung adik Risya telah tertutup dan sembuh sepenuhnya. Baru amalkan Tsamarat Extract 1 botol setengah sahaja. Dah tak perlu temujanji doktor setiap 3 bulan dah.

Suami Puan Ropidah

Muar, Johor


Suami Puan Ropidah Menghidapi Penyakit Batu Karang

Suami Puan Ropidah Adnan menghidapi penyakit batu karang dalam buah pinggang selama 3 tahun. Sakitnya tidak terperi apabila datang masanya dan selama 3 tahun berulang alik klinik dan hospital sehinggakan nak solat pun sangat payah. Beliau disarankan mengambil Tsamarat Extract dan Kordial Tarbyna.Kordial Tarbyna diminum pada bila-bila masa dan Tsamarat diamalkan pengambilan satu sudu pada waktu pagi dan malam. Selepas 3 hari kencing telah keluar batu karang seperti di dalam gambar ini.

Puan Murshida

Bera, Pahang


Puan Murshida Hidapi Penyakit Batu Karang

Puan Murshida Bt Johari menghidap penyakit batu karang di pundi kencing. Beliau telah diperkenalkan dengan Tsamarat Extract dan terus mengamalkannya. Selepas 2 hari mengamalkan minum Jus Tsamarat Extract, beliau telah kencing yang bercampur darah seperti di dalam gambar. Selepas habis menadah sebotol air kencing barulah keluar sebiji batu karang seperti dalam gambar.

Muhammad Razif Kambari

Batu Pahat, Johor


Muhammad Razif Luka Selepas Kemalangan

Muhammad Razif kisahnya mengalami kemalangan. Beliau merasakan telah melanggar lembu tetapi apabila sekali lagi dipandang lembunya hilang. Akibat daripada peristiwa tersebut semakin hari semakin hitam dan busuk kakinya yang luka. Kemudian beliau ke hospital cuci dan korek lukanya. Sangat menyeksakan.Jadi, setelah disarankan lebih kepada tsamarat extract untuk sapuan dan minum ditambah lagi dengan gelium sufia untuk sapuan juga. Alhamdulillah selepas itu nampak ada perubahan yang berbeza pemulihannya.

Encik Zulkifli

Kota Tinggi, Johor


Encik Zulkifli Alami Luka Selama Sebulan Akibat Kencing Manis

Encik Zulkifli telah menghidap kencing manis sekian lama. Kaki kiri terpaksa dipotong kerana luka sudah kronik, manakala kaki sebelah kanan juga bakal dipotong sekiranya luka semakin teruk. Selepas kehilangan kaki kiri, anak beliau berusaha mencari alternatif.Alhamdulillah pada Mac 2015 telah diperjodohkan dengan Isra'Life. Ketika itu beliau tidak dapat berdiri dan berjalan. Hanya mampu berkerusi roda. Beliau disarankan mengambil 2 sudu Tsamarat Extract pada setiap pagi, petang dan malam. Kaki beliau juga dicuci dengan Golden Tsamarat dan menyapu nipis Tsamarat Extract pada ketiga-tiga waktu pengambilan tersebut.Selepas 1 bulan istiqomah dan penuh berdisiplin mengamalkan, sudah nampak perubahan yang positif. Bulan kedua pula kakinya semakin sembuh. Sehingga bulan Mei dah boleh berdiri dan naik motor. Setelah 3 Golden Tsamarat dan 2 botol Tsamarat Extract, perubahan sangat ketara. Insha Allah akan terus mengamalkannya.

Encik Abdullah

Kota Kinabalu, Sabah


Encik Abdullah Alami Sakit Gout dan Darah Tinggi

Encik Abdullah ada sakit GOUT dan darah tinggi. Alhamdulillah, setelah 3 minggu mengamalkan Tsamarat, pakcik ini dah boleh jalan-jalan bersama cucunya ditaman. Gembira tak terhingga bila mana orang tidak dapat berjalan, kini dah boleh lakukan aktiviti seharian semula.

Chin Kui Yin

Sabah


Chin Kui Yin Alami Sakit Gout dan Sendi

Chin Kui Yin, merupakan pengguna Tsamarat. Setelah mengamalkan minum Tsamarat, Gout dah semakin pulih. Sebelum ini sering sakit-sakit sendi dan cepat penat bila melakukan kerja. Sejak amalkan minum Tsamarat sakit sendinya dah berkurangan. Penglihatannya makin terang.Ingatannya makin kuat serta dia dah tak rasa cepat letih bila bekerja , tekanan darah pun stabil serta berat badan pun turun. Katanya Tsamarat best sebab Tsamarat ada kandungan sarang burung. Menurutnya perubatan China sarang burung ini mujarab dan sangat baik untuk kesihatan.

Bapa Ayu Anuwar

Kulai, Johor


Bapa Ayu Anuwar Mengalami Gout

Bapa Ayu Anuwar mengalami gout. Namun setelah diperkenalkan dengan jus Tsamarat, syukur Alhamdulillah ayahanda kesayangan sudah mendapat manfaat darinya. Ayah juga jarang merana gout kerananya. Kini ayah bole solat dgn sempurna. Dah boleh tidur dengan lena. Dah boleh buat aktiviti hariannya. NAMUN SEMUANYA DENGAN KUASA ALLAH S.W.T.

Puan Salmah

Ulu Tiram, Johor


Puan Salmah Marlik Menghidapi Penyakit Jantung Kritikal

Puan Salmah menghidapi penyakit jantung kritikal dan sudah 2 kali mengalami serangan jantung. Sudah lama berulang alik ke hospital. Alhamdulillah dengan izin Allah setelah pengambilan Tsamarat Extract beliau boleh buat banyak kerja, tak cepat penat, siap boleh memasak untuk program penutup Sambutan Hari Raya.Tonton testimoni beliau di Saluran Youtube Isra'Life Hq Testimoni Jantung Tersumbat Salmah

Anak Puan Asnah

Sabah


Anak Puan Asnah Menghidap Penyakit Anemia

Anak Puan Asnah yang berumur 1 tahun 5 bulan menghidap penyakit Anemia iaitu kekurangan sel darah merah di dalam darah disebabkan kekurangan zat besi. Dulu anak beliau sudah menjalani 2 kali pembedahan berkaitan penyakit Ileum Stenosis iaitu penyempitan bahagian hujung usus kecil yang menggangu penyerapan nutrisi dari makanan yang sudah dicerna.Kesan daripada kekurangan zat besi, tapak tangan dan kaki menjadi sangat pucat. Alhamdulillah setelah diperkenalkan dengan Tsamarat Extract dan memberikan anaknya secara konsisten, perubahan telah dirasai.Pucat di bahagian tapak tangan dan kaki anaknya sudah hilang. Puan Asnah sangat teruja dan berazam untuk teruskan pengambilan Tsamarat Extract dan ingin mempromosikan kepada kawan-kawan dan kaum keluarganya.

Adik Haiqal

Tawau, Sabah


Adik Haiqal Menghidap Asthma Dan Alergik

Adik Haiqal menghidap asthma dan alergik sejak dari kecil. Asthma sahaja semenjak berumur 1 tahun. Apabila datang asthma bunyi di dadanya sangat kuat. Hari-hari adik Haiqal akan menggunakan pam sendiri dirumah dan setiap seminggu sekali pam di hospital. Alhamdulillah selepas mengamalkan Tsamarat Extract 2 kali sehari, asthma semakin berkurangan.Adik Haiqal Asma Alergik (2) Selain itu Haiqal menghidap alergik tidak boleh makan telur. Kulit di kaki akan menjadi kerepeng-kerepeng macam kering. Alhamdulillah semasa pengambilan Tsamarat, kaki anak sudah tidak berkerepeng dan tidak ada masalah lagi memakan telur.

Cik Aidil

Kuala Lumpur


Cik Aidil Pesakit Asthma

Cik Aidil merupakan pesakit asthma. Alhamdulillah setelah diperkenalkan dengan jus Tsamarat Extract dan Lentix Cinnamon Drink, beliau terus mengambilnya. Pada masa pengambilan akan keluar muntah seperti pasir halus dan berlendir. Kemudian dada rasa kurang sakit, mudah untuk menarik nafas. Asthma pun dah semakin berkurangan sehingga dalam sebulan dah tidak ada langsung. Doktor ada cek paru-paru, dah semakin normal.

Puan Sabariah

Kota Tinggi, Johor


Puan Sabariah Mengalami Barah Payudara

Puan Sabariah mengambil jus Tsamarat dari Isra'Life, penyakit barah payudara yang saya alami beransur pulih. Terima kasih kepada Badariah Sidek dan Isra'Life.

Puan Shalbiah Badar

Tawau, Sabah


Puan Shalbiah Badar Mengalami Kesukaran Bernafas

Puan Shalbiah Badar mengalami kesukaran bernafas selama dua minggu. Hanya Allah sahaja yang tahu betapa sukarnya ketika itu. Saya sudah cuba pelbagai ubatan klinik dan hospital namun masih tiada perubahan.Mak saya risau panggil saya balik ke kampung untuk berubat. Saya pun kemudiannya balik ke kampung. Di kampung, perasan ada lagi sedikit Tsamarat Extract kepunyaan adik dan saya terus minum.Selepas sahaja minum keluar kahak banyak sehingga penuh satu mangkuk besar. Alhamdulillah selepas itu rasa lega dan sakit di dada saya turut hilang. Rasa sangat mudah untuk bernafas, dan rasa ingin menangis ketika itu.

Adik Shahman

Kulai, Johor


Adik Shahman Jarang Bercakap

Shahman jarang bercakap sebelum ini, setelah saya beri dia minum jus Kordial Tarybna dan Tsamarat Extract, sekarang dia sangat aktif, pandai berkata-kata dan rajin membuat kerja rumah.

Puan Saripah


Puan Saripah Henghadapi Masalah Tidak Boleh Buang Air Kecil

Puan Saripah menghidap penyakit bengkak di kaki bermula pada 20hb September 2013 yang kemudian merebak ke anggota badan sehingga perut beliau membesar sperti wanita mengandung 9 bulan. Setelah darah diambil doktor syaki ianya berpunca dari hati dan buah pinggang yang rosak.Puan Saripah terpaksa pergi ke hospital setiap 2 minggu kerana menghadapi masalah tidak boleh buang air kecil. Ketika itu sakitnya sudah menjadi teruk dan terpaksa ditebuk untuk mengeluarkan air dari dalam usus kecilnya. Sehingga satu tahap beliau tidak dapat bergerak langsung dan terpaksa diangkat oleh ahli keluarganya.Alhamdulillah setelah mengamalkan tsamarat sekarang beliau sudah sihat dan dah boleh masak sendiri untuk kenduri.Testimoni beliau boleh dilihat melalui pautan video ini: "Testimoni Pn Saripah"